3 Aralık 2009 Perşembe

Aşı ve Ateş


Bayram dönüşü biraz gecikmeli de olsa 4. ay aşılarımızı olduk..Geçen seferki gibi yine biraz ateşi çıktı Beril'in ..Fakat bu sefer Calpol'ü erken vermem sebebiyle 38 e gelmeden müdahale etmiş olduk..Ama tabi elimden ateşölçer düşmedi 1 gün boyunca..Gece de çok rahat uyuyamadı ,12de uyandı ve saat 3e kadar uyumak istemedi..Sonra da başını sürekli çevirip durdu uyurken..Ben de yanıma aldım ve sarılıp uyuttum..Ertesi gün de nerdeyse öğlene kadar devam etti ateşi..Sonradan okuduğum bir yazıda ise aşıdan sonra verilen parasetamolun aşının etkinliğini azalttığını okudum..Hadi bakalım buyrun çocuk havale mi geçirsin yoksa etkinliği mi azalsın aşının?Sanırım az etkin aşıyı seçiyorum ben yine de...

4 yorum:

a.y. dedi ki...

Bence ilaç konusunda aceleci davranma 37.7'i geçmemişse calpol vermenize gerek yok demişti doktorumuz. Ben de şimiye kadar ki aşıları ilaçsız atlattım. Sanki bünye neye alışırsa öyle gider gibi geliyor bana.

Hande dedi ki...

Aslında ilaç vermeyi hiç istemiyorum Beril'e fakat geçen sefer ilaç vermemiştim ve birden bire yarım saat içinde ateşi 38e çıkmıştı..O yüzden bu sefer 37.4 olunca verdim..Aslında gündüz ateşi olmuyor ama akşam başlıyor ve gece boyu sıkıntımız oluyor..

a.y. dedi ki...

uff zor işmiş bu iş değil mi?

Hande dedi ki...

malesef,Allah beterlerinden saklasın kuzuları

Related Posts with Thumbnails