5 Ekim 2011 Çarşamba

Aktivite Arayanlara Bir Öneri

Malumunuz çocukları evde oyalamak çok zor, hele ki yaklaşan kış aylarında evde ne yapacaklar bilemiyorum..Bugün akşam kırtasiyede rastladığım çiçek şeklindeki süngerimsi stickerlar bana bu konuda biraz ilham verdi..Eve döndüğümde uykudan yeni uyanan ve genelde hiç bir aktiviteyle mutlu olmayan Beril'i gayet oyaladı..Önce renklerine göre ayırdık, sonra üst üste koyarak çiçek desenleri elde ettik..Sonra resim defterine tek tek yapıştırdık..Bu kısmı Beril yaptı ve çok hoşlandı..Özellikle arkasındaki yapışkanları açmaya çalışması ve çıkan kısımları çöp yaptığımız kaba ayırması uzun vaktini aldı.(Ki bu pek nadirdir.)Hepsinin yapışkan kısımlarını açamasa da yapıştırma kısmı çok hoşuna gittiği için sabırla hepsini denedi..En sonunda çiçeklere yaprak çizerek biraz daha oyalandık..Hatta akşam yemeği sonrası bile çiçeklerle oynamak istedi..Babası geldiğindeyse yaptığı resmi göstererek mutlu oldu.


Eminim bu bloğu okuyan çocuksuz okurlarım varsa ne saçma bir konu yazmış olduğumu düşüneceklerdir..Hatta kendileri akşam sinema planları yaparken okuyorlarsa, bizim ne basit işlerle uğraştığımızı da düşünebilirler.Bundan 2,5 sene önce olsa ben de böyle düşünürdüm ..Ama bir insanın çocuğu olunca ve onu uzun süre oyalayan bir aktivite de bulunca diğer annelerle paylaşmadan edemiyor dostlar..

Şimdi de sözüm sevgili annelere, eğer varsa sizin de favori aktiviteleriniz ,lütfen paylaşın..Kış öncesi çok makbule geçer..

5 yorum:

Fatma dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız, neyle uzun süre ilgilenecekleri hiç belli olmuyor ama işte uzun süre eğlenmiş ve el becerisi artmış tabi sabrı da:) Bu arada benim favorim parmak boyası, Deniz kendinden geçiyor, etrafı korumaya alıp, fazla üzülmeyeceğim bir kıyafet giydirip serbest bırakıyorum, bu arada kullandığınız boyama kağıdı oldukça büyük olsun ben paket kağıdı kullanıyorum daha güzel oluyor.

Hande dedi ki...

Fadişcim evet bizimki de parmak boyası çok seviyor, aslında İkeanın rulo kağıtları ugun sanırım ,parmak boyası için..

Özlem dedi ki...

izlediklerin arasında mı bilmiyorum ama, http://montessoriegitimi.blogspot.com
diye bir blog var. orada değişik aktiviteler oluyor. bir de yaş grubuna göre ayırmışlar. bak istersen. Ben çok faydalandım. Begüm bazılarını yaptı, bazılarıyla ilgilenmedi hiç.
Bu arada ben ev işi yaparken Begüm'e de yaptırıyorum. :) Hem o oyalanıyor, hem ben işimi hallediyorum. :)

Unknown dedi ki...

Selam, stickerlari nereden aldiginizi yazar misiniz? Fikir icin tesekkurler.

Hande dedi ki...

Özlemcim aslında takip ediyorum hatta bir kaç aktivitesini yaptık ama Beril, fazla ilgilenmedi malesef..
Dağlar kızı, bunu Ankara'da Tunalı'daki bir kırtasiyeden aldım..Küçük pğşetlerde satılıyor..Ankara'da olup, başka kırtasiyeden de alan bir arkadaşım daha olmuş ve onun kızı da çok oyalanmış..Umarım sen de bulabilirsin..

Related Posts with Thumbnails