15 Ekim 2011 Cumartesi

27 Aylık Beril

27. aya girmek üzere olduğumuz şu günlerde bakınız efendim Beril Hanım neler yapmakta..

1. İnatlaşma almış yürümüş durumda, her şeye itiraz ve önce bir kocaman ''Hayır''..Hatta geçen gün uykudan ''İstemiyorum ''diyerek uyandı..Kısacası rüyada bile bir şeyleri istemiyor..Hayırların evetlere döneceği günleri beklemekteyim..

2.Duvarlara resim yapmaya ve gizli işler çevirmeye başladı ..Eğer kendi odasına gidip bir süre ses seda çıkmıyorsa biliniz ki bir işler dönüyor..Bebeklerin yüzleri pastel boyalarla boyanıyor ve tabi odanın duvarları..İlk defa yaptığı bir resmi duvarına astım..Çok hoşuna gitti, gidip gelip:''Ben yaptım..''diyor..

3.Oyuncak paylaşımı çok kötü, her şey benim diyor..Parkta kaydırağın tepesine çıkıp, bu benim diyor, diğer çocukların binmesine bozuluyor..Geçen gün kitapçıda, tüm kitapları sahiplenmişti mesela..:))

4.Oyuncaklarıyla hala uzun oynamıyor ama tek oyuncakla oynama süresi uzadı, kendi başına oynamasına teşvik etmeye çalışsam da sürekli oyun kurucu olarak ya  anne ya da babayı istiyor..

5.Bana bağımlı gibi, tuvalete bile benimle girmek istiyor..Banyomu o uyurken yapıyorum, çünkü banyonun kapısına dayanıp yumrukluyor..Ağlayıp beni çıkarmak istiyor..Bakıcı , baba ve evdeki diğer kişiler onun için ikinci planda..Her durumda önce anneyi bir deniyor..Her türlü ihtiyacın anne tarafından karşılanmasını bekliyor..

6.Uykuya geçiş sürecimiz çok uzadı..Önce çeşit çeşit kitap okuyoruz..(Yaklaşık 7-8 adet) Sonra ışıkları kapatıp,uydurmasyon hikayeler..Neredeyse bir saate yakın karanlık bir odada oturup, kendi kendine uykuya dalmasını bekliyorum..Bu sırada benim de uykum geliyor ve bazen uyuyorum..Tabi saat genelde 23:00 olmuş oluyor..Eskiden 21:30 da uyuyordu, emzirerek uyutmak kolaydı kısacası..Aslında bu konuda suç biraz benim sanırım çünkü baştan beri hep emzirerek uyutmuştum, kolayıma öyle gelmişti..Şimdi olsa yine öyle yaparım orası kesin..:))

7.Yemek konusunda hala çok seçici belirli yediği şeyler dışında sebze ve değişik şeylerin tadına asla bakmıyor..İnat burada da söz konusu..Genelde T.Vde bir şeyler seyrederken yemek yiyor..Daha doğrusu daha iyi yiyor..Bu alışkanlık da çok kötü biliyorum ama sırf yesin de nasıl olursa olsun diye fazla bir şey diyemiyorum..

8.Konuşma konusunda epey yol kat ettik, derdini anlatacak kadar konuşuyor, eskiye göre bu durum özellikle beni çok rahatlattı..Öfke nöbetlerinin çoğu derdini anlatamamaktandı..Şimdi en azından bir kısmını anlattığı için daha rahat atlatıyoruz..

9.Şarkılara ve tekerlemelere takmış durumda, en sevdiği Ali Baba'nın çiftliği..Uzun uzun söylemese de şarkı söylemesi çok tatlı..Minicik bir bebeğin şarkı söyleyen bir çocuğa dönüşmesini seyretmek paha biçilemez..

10.Bulunduğu ortamdan ayrılmak istemiyor..Mesela evdeyken dışarı çıkmıycam diyor, dışarıdayken eve gitmiycem diyor..Geçen gün bir arkadaşının doğum gününe götürelim dedik, yarım saat boyunca kıyafetlerini giydirmek için uğraştık..Gitmek istemedi ,ağladı..Doğum gününe gidince salona girmek istemedi  ilk yarım saat ..Sonra da geri eve gelmek istemedi..
Resimde doğum gününün yapıldığı salona girmek istemeyen Beril'i ve onu ikna etmeye çalışan babasını görüyorsunuz..:)

4 yorum:

Fatma dedi ki...

Hey Allahım ya, böyleler işte, bal gibi hepsi bazende tadından yenmiyor, bulundukları ortamdan ayrılmak istememe gittikleri yerden de dönmeyi reddetme durumu bizde de var ki bizim ki şubatta 3 olacak. Daha bir süre böyle devam edecek gibi:)

uğurlu gelecek dedi ki...

çoğu bizim evdeki durumlar.. duvarları boyama meselesinde beyaz kartonu kapının arkasına yapıştırıp burası senin yazı duvarın istediğin gibi burayı boyayabilirsin işe yarıyor tavsiye ederim. çabuk büyüyor daha dün gibi önceki ayları yazdığımız. şu krizleri sinirleri olmasa dahada bal börek olacaklar.. (ps annem burda lafı yapıştırıyor bana tabi kızım sizlerde krizsiz sorunsuz büyüdünüz ya onlarda büyür :) )
sevgiler

SERRA dedi ki...

e sen bizi yazmışsın güzelim:))

Hande dedi ki...

Demek ki herkes aynı şeyleri yaşıyor, yalnız olmadığımı bilmek güzel..:))

Related Posts with Thumbnails