16 Ocak 2010 Cumartesi

Zülbiye


Şimdi dediniz nedir bu Zülbiye diye?Tanıştırayım kendisi bizim part-time bakıcımız olur..Tabi şimdilik part-time..Anne işe başlayınca tam zamanlı olur diye düşünülüyor..Fakat gelin görün ki kendisi iyi bir ilk izlenim bırakmış ve biraz da fazlaca bunalmış annenin hızlı kararıyla işe başlamış olsa da bazı patolojiler göstermeye başladı bile..
Öncelikle çocuğumun adını kırk kere söylemiş olsam da hala ona Berin diyor..Ben düzelttikçe sanki inadına Berin diyor sanırım...Korkum o ki ben gidince Beril de adını böyle öğrenip sonra bize hayır benim adım Beril değil lütfen doğrusu söyleyin diyecek..

İkinci patoloji ki bence en önemlisi ,yere düşen ya da bir şekilde kirlenen emziği ağzında bir güzel emip tekrar Beril'e vermeye kalkması..Tabi tam bu anda panter gibi atlayan anne buna izin vermedi ama ileriki zamanlardan endişeli..

Üçüncüsü ev işleri ,ortalığı toplama,dağılan oyuncakları sepete atma gibi basit durumlarla hiç arası yok..Sanki iki çocuk oyun oynuyor da ben de anneleriyim arkalarından topluyorum hissine kapılıyorum..Ben işten dönüp evi nasıl bulurum ,çok meraktayım..

Bakalım bu süre zarfında kendisini bize adapte etmeye çalışacağım..Umarım başarılı olabilirim..Yoksa çalışmaya başlamak bir hayal olacak benim için...Ne zormuş düzgün bakıcı bulmak ..:((

8 yorum:

turkuaz kıyılar dedi ki...

Handecim bence durum pek içaçıcı değil, her anne gibi bende çok hassasım bu konularda,çok yakın bir arkadaşım danışmanlık şirketinden bulduğu ve çocuk bakımı konusunda güzel referanslara sahip bir teyzeden öyle memnun kaldı ki, bende başka çaresini bulamazsam işe dönerken böyle bir yol deneyeceğim.Başka bir alternatifde meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünü bitiren ama şöyle birkaç çocuk büyütmüş bayanlar. Böyle bir okul varsa yakınınızda idaresiyle görüşebilirsin. Kusuruma bakma bunlar naçizane benim önerilerim, Eylül'de iş başa düşünce ne yapacağımı bende bilmiyorum...
öpüyorum canım, kolay gelsin...

Eylm-Sdnz dedi ki...

Hande;cim işin çok zor..sen birdaha gözden geçir derim bence..yerden alıp verme kısmına takıldım diğerleri hadi neyse..heleki kız çocuğu temizlik,hijyen'e dahada dikkat etmek gerekirken!!!
Eşinin doğum gününü kutlarım..nice sağlıklı yaşlara...sevgiler...

Hande dedi ki...

Turkuazcım canım walla daha şimdilik evdeyim iyi ki diyorum ve de iyi ki de acelem yokmuş diyorum..Dediklerinde çok haklısın canım,aslında bu kadının da epey referansı vardı ama işte pek belli olmuyor..

Sude Nazın annesi,şekerim emzik konusu mahvetti beni de hiç sorma, inşallah düzeltebilirim bazı şeyleri..

a.y. dedi ki...

Bu kadın işi çok zor iş. Memlekette elinden hiç bir iş gelmeyen kişiler bari bebek bakayım deyip bu işi kolay sanınca biz anneler de bu hallere düşüyoruz işte. Bir de şuna emin oldum ki evde belli bir süreyi bakıcıyla geçirmeden ne olduğunu anlamak imkansız. Benim ufak bir deneyimim oldu çocuk gelişim mezunu üstelik ikiz bakmış ama anne yanlarında hiç durmamış sabah gitmiş akşam gelmiş. Meğerse sigara içmeye kadar her şey mevcut:( Aynen beni farketmeyip yediği kaşıktan çocuğa vermeye kalktı.Daha bir yığın şey. Yolları ayırdım. Şimdi sen varken bile emziği ağzına alıp vermeye kalkıyorsa sen yokken neler olur. Ayrıca insan sorumluluğunu üstlendiği çocuğun adını elbette ki öğrenmek zorunda. Herşeyden önemlisi bu işlerde kanının ısınması da çok önemli biri seni geriyorsa, varolan sıkıntının üzerine sıkıntı ekliyorsa onunla çalışmaya devam etmenin anlamı yok bence.Tabi bu benim görüşüm yine de sen bilirsin.El birliği ile bulunur birileri nasıl olsa:)

Hande dedi ki...

Canım aramaya devam ,tabi gelen gideni aratır mı bilmiyorum...?:((

zeynep dedi ki...

handeciğim,
ben ilgisiz bir şey yazacağım şimdi.
saçla ilgili olarak ben plesenta şampuanı, kremi ve losyonunu kullanmıştım. gerçekten kel kalacağım sanıyordum ama çok iyi gelmişti bana.
tavsiye ederim! üstelik o dökülenlerin yerine yenileri çıkacak merak etme.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Offf ki offff. Al birin vur öbürüne diyeceğim aslında. Benim kaymağın bakıcısı süper bir kadındı, aton karınca gibi her işe koşardı, sabah yedide bende olurdu, kalkıp gözleme falan açardı ben işe gitmeden yiyeyim diye,ama bir sabah gelmedi ne haber ne telefon hiç bir şey yok. Aradım hasta mı diye, benim 10 sene önce boşandığım kocam geri döndü çalışmayacağım artık dedi.Kalakaldım öylece,11 aylık hemen kreşe başlatmak zorunda kaldım. Allah kolaylık versin ama zorlu bir süreç,işin rahat mı bari, başlayınca arada kaçıp baskın falan yapabilcek misin?

Hande dedi ki...

Zeynepcim,canım walla çok sevindim bu habere..Bir ara kullanmıştım Placentayı,şimdi de bitkisel bişi kullanıyorum ama bana mısın demiyor..

Kaymak ve kadayıfın güzel annesi bu bakıcı hikayeleri çok benzer malesef..İlk zamanlar için part-time düşünüyorum artık..Tabi kabul ederlerse...Sevgiler..

Related Posts with Thumbnails