8 Ocak 2010 Cuma

Göle Mayalasam Tutardı


Evet sevgili dostlar doğru tahmin ettiniz konumuz yoğurt..Önceki denemelerimde pastorize Atatürk Orman Çiftliğinin mis gibi sütünü kullanmış ve gerçekten tadı harika yoğurtlar elde etmiştim..

Oysa ki artık Beril için yapacaktım ve formül süt kullanmalıydım..Aptamili aldım elime dedim ne farkı var ki..O da süt bu da süt olur olur diye düşündüm..Hatta çok da vakit ayırmadım bu sefer arada derede 2 işin arasına sıkıştırdım yoğurt yapma işini..Ama gelin görün ki dostlar beklenen 5 saat sonunda bir yoğurt oldu (ki yoğurt demeye bin şahit ister) sütten biraz kıvamlıca..

Oysa ki doktorumuzun kağıdında yazdığı tarife harfiyen uymuştum...Fakat sütün sıcaklığı ya da ılıklılığı mı çok ılık oldu nedir bilmem her denemem de güzel olan kıvam bu sefer olmadı ....

Şimdi yeniden denedim,ikinci 5 saatin dolmasına da az bir zaman var..Heyecanlı bir bekleyiş içindeyim..

6 yorum:

a.y. dedi ki...

Hande'cim, Ben hiç aptamilden süt tutacağına ihtimal vermiyorum. Ben de anne sütüyle defalarca deneyip pes etmiştim. Günlük sütle yapmıştım. Ama tabi ben bu kadar erken yoğurda başlamadım.
Not: İlgisiz ama Hande siz hangi semtteydiniz yakın mıyız bana bi mail geçebilir misin lütfen:)

Hande dedi ki...

Bu gidişle biz de başlayamayacağız çünkü dünkü son denemede de yine ayrandan hafif kıvamlı bir yoğurt elde ettim..Sütle de yapmak istemiyorum 6. aydan önce..Maili yazıyorum şimdi sevgiler...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Ben kaymağa da kadayıfa da hep günlük sütten yapıp verdim, bizim doktorumuz (Ankara Güven Hastanesi Ogün Kurne) yoğurt mayalanınca sütün bağırsakta yaptığı zararlı etkiyi yapmaz güvenle yapabilirsin demişti.Aklınızda bulunsun derim nacizane:))Mamadan çok da lezzetli olmaz gibi geliyor bana..

Hande dedi ki...

Aynen öyle tadı zaten ekşimiş yoğurt tadındaydı..İçime sinmedi ben de vermedim..
Bu ay sonunda günlük sütten mayalayıp vermeyi düşünüyorum..Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..:))

evrim dedi ki...

handecim ben 4 aydan itibaren 1 yaşa kadar hergün günlük sütle mayaladığım yoğurdu yedirdim duru hanıma...mayalandığı için kesinlikle bebeğe zararı yok sütü 13 aylıkken verdim zaten..ve 1 yaştan sonrada normal temizliğine emin olduğum yılllardır aldığım sütçü amcamızın sütünden kendimize de mayaladığım yoğurdu yiyiyor artık..günlük sütle güvenle yapabilirsin yoğurdunu..afiyet olsun

Hande dedi ki...

Evrimcim evet zaten mamadan olmuyor yoğurt falan..Bir şey oluyor da yoğurt demeye bin şahiyt ister..Günlük süt en iyisi..:))

Related Posts with Thumbnails