26 Ocak 2010 Salı

Buçuk Yaşında Beril Hanım


Şimdi Beril'e sorsalar 'Kaç yaşındasın?' diye..Buçuk derdi sanırım..Çok komik bir insanın yarım yaşta olması...Ama benim için çok güzel..Neler değişti neler Beril hayatımıza girdi gireli bu yarım senede ..

En güzel kokuyu aradım senelerce..Bir sürü para verip aldığım parfümlerde sanmıştım ilk önce,değilmiş..Bebek kokusuymuş en güzeli..Hatta kusmukla karışık bebek kokusu..:))Bebeği olmayanlara iğrenç bile gelebilir bu söylediğim..Olanlarsa eminim benimle aynı düşüncede..

En şık kıyafetleri almak için saatlerce mağaza dolaşırdım..Sonra anladım ki Beril'in kıyafeti önemli olan.. Terletmesin,üşütmesin,aman kolunun kenarı ıslak kalmasın..Ben ne mi giyiyorum.. Bilmem artık çok da önemi yok...

En güzel makyajı ben yapardım bizim hastanede..Şimdi çoğu zaman makyaj yapmıyorum..Nasıl mı bıraktım...Bir gün Beril'in yanağında, allığımın simini gördüm...

En küçük tatilde bile bir yere gidelim diye plan yapardım..Şimdi her gün tatil bana, ama içimden bir yere gitmek gelmiyor..Çünkü Beril'in olduğu yer benim için zaten en güzel tatil yeri...

En çok kimi seviyorum hayatta düşünürdüm..Hepsi farklı bir sevgi bence..Ama en güzeli Beril sevgisiymiş anladım...

Yarım yaşın kutlu olsun benim minicik kızım ..Bütün yaşlar ,bütün yıllar sana mutluluk ve sağlık getirsin...

10 yorum:

Defnenin Annesi dedi ki...

ne güzel yazmissin böyle... Benim kizimda dün 1,5 yasina girdi ama ben kar telasina unuttum :-( o uyuduktan sonra geldi aklima... Kac yasindasin diye sordugumuzda parmagiyla 1 gösteriyor, simdi birde bibucuk bu ögretsek :-)

Hande dedi ki...

Ben de aslında 4 gün gecikmeli yazabildim,ne zamandır aklımda..Onun minicik parmaklarıyla buçuk yapması çok şeker olur gerçekten.. Aslında yaptırıp bir resim koysan yazına süper olur..

evrim dedi ki...

handecim nice nice yaşlarını görün beril hanımın...çok güzel yazmışsın sabah sabah ağlamaklı yaptın beni..bugün Duru hanım da 15 ayını bitirdi:) kaç yaşındasın duru diye sorunca önceleri 1 yapıyordu şimdi biy!!!diyor hem de!!

sema dedi ki...

ne güzel yazmışsınız ben blogunuzu yeni buldum çok beğendim tüm yazılarınızı bir deftere notlar alarak okudum öncelikle güzel kızınız ve yeni güzel aileniz hayırlı olsun bebeğinizi Allah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inş.ben yazılarınızdaki içtenliğinizden de biraz güç alarak size bir kaç soru sormak istiyorum bu arada ankarada olmanız da benim için ayrı bir mutluluk ben de 29 haftalık hamileyim inş. bir oğlum olucak belki ilerde bebeklerimiz arkadaş olurlar ne güzel olur:)) ben oyuncak konusunu ilk zamanlar abartmak istemiyorum nasıl oyuncaklar alabilirim acaba doktor kontrolündeki oyuncak tavsiyelerinizi okudum ama 3 aydan itibaren sanıyorum alıcaz o oyuncakları
bir de önlükler bu plastik olanlar sizce nasıl almak gerekiyor mu ne tarz tercih etmeliyiz
bir diş hekimi olarak nasıl biberon ve emzik almamızı tavsiye edersiniz bir de diş kaşıyıcıları kullanmayın diyorlar siz kullanıyor musunuz hangi marka?
ben bebeğime dondolino almayı düşünüyorum
siz kullandınız mı acaba memnun musunuz
çok oldu sorularım biliyorum
sevgiler
berile de tekrar nice güzel aylar dilerim :)))
SEMA

Hande dedi ki...

evrimcim canım benim çok teşekkürler ,15 aylık abla duruyu öpüyoruz biz de..biraz da yiyoruz..

Hande dedi ki...

semacım hoşgeldin bloğumuza ,senin minik oğluşun da hayırlı olsun..İlerde tanışmalarını isterim tabi ne güzel olur..Gelelim sorularının cevaplarına:
Biz Beril doğmadan pek oyuncak almadık,genelde doktorun söylediklerini aldık,şimdiyse Beril bildiğin kavonoz kapaklarıyla daha çok oynuyor..Yani bir sürü para verip aldığımız bir sepet oyuncak öyle kenarda duruyor..Çok acele etmeyin zaten doğduğunda gözleri çok iyi odaklanamıyor,ilk oyuncak 2 aya doğru bir çıngırak olabilir..
Plastik olanlar ek gıda zamanı gerekli oluyor..İlk doğduğunda ise çok kusan bir bebek için(örn. Beril)mothercarein yenidoğan önlüklerini tavsiye ederim.7li set olarak satılıyor.Çok yıkanmaya dayanıklı..Gidip uyduruk önlük almaktansa ,mutlaka bir set alınmalı..
Emzik tercihimiz ortodontik ve uçları kauçuk olanlar..Chicco ve Nuk marka tercihiniz olabilir..Biberon çok kullanmamakla birlikte Avent çok iyi ,şimdi alıştırma bardağını da aldım,çok memnun kaldık..Kaşıyıcı almıştım ama Beril dişlerini kaşıyıcı dışında herşeyle kaşıyor,özellikle benim elimi denk getirebilse en çok parmaklarımla kaşımayı seviyor..
Dondolino bence çok iyi bir seçim,ben kullanmadım ama kullanan ve memnun kalan çok kişi var..Ben Fisher -Priceın salıncağını kullanıyorum,o da epey iş gördü.En iyisi yakında bir post yazıp daha detaylı bişiler yazayım sizlere ,hamileler için çok gerekli oluyor böyle bilgiler çünkü..Sevgiler..Mesela aklımda hastane çantasına konulacaklar diye bir başlık da var faydalı olursa sizlere..

çakıltaş dedi ki...

nice mutlu 'buçuk yaşlar' tatlı beril'e!!!:))

çok güzel yazmışsın gerçekten ve herbiri doğru yazdıklarının...çok önemliler hem de çok!anne olunca farkediliyor ancak.

bende bişey paylaşayım bloğunda; hep söylerim; kozmetik reklamlarında derler ya 'bebek gibi bir cildiniz olacak' diye:) yalan külliyen yalanmış, yanlarına bile yaklaşamazmışız:)

sema dedi ki...

çokk çok teşekkür ederim bu kadar çbk cvp verdiğiniz için hemen tavsiyelerinizi dikkate alıcam ben de size o kadar çok soru sormuşum ki cvbı zaten nerdeyse bir post kadar olmuş tekrar ayrıntılı cvp için teşekkür ederim evt hasatne çıkışını da bekliyorum süper olur gerçekten:)

Hande dedi ki...

Çakıltaşcım,çok teşekkürler..

Bebek cildi gerçekten muhteşem hele ki banyo yaptıktan sonra insan dokunmaya kıyamıyor..

Hande dedi ki...

Semacım önemli değil ne zaman istersen yaz ..Uzun kısa fark etmez..İnşallah yeni postlar geliyor senin için yakında, sevgiler..

Related Posts with Thumbnails