30 Ocak 2010 Cumartesi

Ateşlendik Çok Fena..

Dün gece hiç uyumadık desem doğru olur..Berilciğim ateşlendi..Gece 2de ağlayarak uyandı ,kucağıma aldığımda baktım çocuk bir ateş topuna dönmüş, alev alev yanıyor...Hemen üstünü incelttim,kaloriferi kıstım .Yorganla yatmıştı ,oda sıcaktı, belki ondandır diye düşünüp biraz bekledim belki düşer diye..Fakat yarım saate yakın sürede en ufak bir değişiklik olmadı...Ateşini ölçtüm baktım 38i bulmuş..Daha da yükselmemesi için yarım ölçek  Calpol verdim..Tabi bu arada sürekli mızmızlandı,hiç uyumak istemedi..Saat 5e doğru uyudu..Tabi benim kucağımda ,yerine bırakamadım,hatta yanıma bile bırakamadım..Öylece 8 e kadar kaldık..

Sabah yine yüksekti ateşi ,Calpolün etkisi geçmişti..Biraz daha verip doktoru aradım..Doktor olabilecek bir kaç şey sıraladı ..Dişten olabilir,soğuk algınlığı veya idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi..Biraz takip edin ve tablo netleşince hemen yine arayın dedi..Öğleden sonra hapşırmaya ve burnu biraz akmaya başladı..Fakat akşama doğru bu da kesildi..Tam evet bundanmış derken,ve sabahtan beri hiç Calpol vermemişken ateşi yeniden yükseldi..

Bu arada Beril'i oyalamaya çalışan  babası  Aa sanki burada dişe benzer bir şey var demez mi..Yanlız bu diş beklenen yerde değil sol yanda, yani lateral denen yan kesici bölgesinde ve biraz önden çıkıyor gibi geldi bana..Zaten Berili sabit tutup bakmak mümkün değil ;canı da herhalde çok yanıyor bakmaya çalıştıkça çıldırıyor..
Ben de diş hekimliği misyonumu bırakıp klasik Türk halkı formatına geçtim..Bırakalım görelim, dişse nasıl olsa çıkar dedim..Şimdi de uyuyor..İnşallah diştendir diyorum bu ateş, bari boşa gitmesin kuzumun çektiği bu sıkıntı..Hem de başka bir enfeksiyon yoktur inşallah diye dua ediyorum..

İnsanın bebeğinin hasta olması ne zormuş, ve elinden  bir şeyin gelmemesi..Ya da sebebini çözememek..İnşallah bu gecemiz rahat geçer diyorum ve yatıyorum...

18 yorum:

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Aaaa çok üzüldüm şimdi, geçmiş olsun, diş benim kaymakta da kadayıfta da ateş, burun akıntısı ve ishal yapardı, umarım diştir ve hemen geçer, onlara hasta oldu mu insan kendinden geçiyor.

a.y. dedi ki...

Canım şimdi okudum. Saat geç olduğu için arıyamıyorum :( Yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen haber ver. Çok geçmiş olsun umarım dişten başka bir şey değildir. İlk diş sancılı oluyor biraz. Umarım çabucak atlatır tatlı kuzu.

SERRA dedi ki...

Reyyan ilk 7 aylıkken ateşlenmişti, hiç uyuyamıyolar, dönüp duruyolar , miniklere ne zor ,Rabbim şifasını verir inşl., enfeksiyonu çıkmaz inşl. tatlı Beril'ciğin...

Hande dedi ki...

@kaymaklı kadayıf:çok teşekkür ederiz..gerçekten dedim keşke ben hastalansaymışım da ona birşey olmasaymış...

@anne yazar:canım çok sağol ,inşallah diştir diyoruz..görüşürüz hafta içi telefonla ,kendine iyi bak..

@serra:tatlım inşallah enfeksiyon değildir diyorum ben de ama daha hala tam belli değil..çok teşekkürler güzel dileklerin için..

Hande dedi ki...

Beril'in yeni dişi hayırlı olsun.

Annelik böyle birşey işte, onları acı çekerken görünce 1000 katını biz çekiyoruz.

Güzel ve sakin bir gece geçirmeniz dileğiyle...

Hande dedi ki...

Sevgili adaşım çok teşekkür ederiz..

Gerçekten zormuş annelik ,sevgiler..

zeynep dedi ki...

çok geçmiş olsun, bazen nedensiz de ateşleniyorlar merak etme.

Hande dedi ki...

Geceniz nasıl geçti merak ettim? İyi misiniz?

Hande dedi ki...

zeynepcim canım çok sağol,zaten sebep bulmaya çalışmak beni daha çok yordu..

handecim canım çok düşüncelisin ..aslında çok şükür ateşi çıkmadı fakat yine huysuzluk tam gaz devam..Saat 23.30-02.00 arası uyumak istemedi ..sallaya sallaya sabah kolum uyuşmuştu..

Hande dedi ki...

Ateşi çıkmadığına göre rahatsızlığı büyük olasılıkla diştenmiş Handecim. Birkaç gün sonra huysuzluğu da azalır. O zamana kadar sana güç diliyorum. Tekrar geçmiş olsun :)

sema dedi ki...

çok geçmiş olsun berile ve de en çok size inş. diştir ve çabucak iyileşir annelik böyle işte onun çıkan her bir dişi bile okadar kıymetli ki çünkü onda bile bizim emeğimiz sıkıntımız var

çakıltaş dedi ki...

çok geçmiş olsun tatlı berile ve annesine...anne kucağında nasılda huzurlu uyuyorlar dimi?insan kıyamıyor kaldırıp yatağına yatırmaya...sebeb diş sanırım ve güzel bir sebebmiş,umarım az sıkıntıyla atlatırsınız...sevgiler

Hande dedi ki...

@hande:İnşallah diştendir diyorum ben de,bari boşa gitmesin ...

@sema:çok teşekkürler canım..

Hande dedi ki...

çakıltaşcım çok sağol,sanırım dişten oldu hala da sıkıntısı devam ediyor..inşallah sizin dişler kolay çıkar..

uğurlu gelecek dedi ki...

çok geçmiş olsun canım yaa... bizimkide bu aralar ara ara huysuz bakalım ne zaman gelecek bu diş kardeşler sorunsuz atlatalım inş..

Hande dedi ki...

@uğurlu gelecek:sağol canım..inşallah diğerleri kolay çıkar diyorum..walla çok gözümde büyüdü bu diş çıkarma işi..

Nevin İnci dedi ki...

Buçuk Yaşa Kutlama
Hediye Hanım`la ilk tanıştğımda ismini çok garipsemiştim,şimdi bebeklerin bize Allah`ın bir lutfu olduğunu düşündüğümde ise hiç yadırgamıyorum. Yani herşey,Beril` den öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.
İnsan kendi evladının varlığını olağan kabul ederken ,torunda işler değişiyor.O artık Allah`ın hediyesidir.
İyi ki doğdun Beril`ciğim...İyi ki doğmuşsun Hande`ciğim...
Nevin İnci

Hande dedi ki...

Sevgili annecim,seni de sonunda blog dünyasında görmek çok güzel..

Berilin şimdiye kadar aldığım en güzel hediye olduğunu ben de düşünüyorum..İnsanın çocuğu böyleyse torunu nasıldır tahmin edemiyorum..Görmek dileğiyle ..Sevgilerrr...:))

Related Posts with Thumbnails