5 Kasım 2009 Perşembe

Sonbahar ve Astronot


Birden mi hava soğudu ,ben mi çok meşguldüm anlamadım ama farkettim ki 1 haftadır evden çıkmıyoruz Berille..Hergün çıkmaya çalışırdık eskiden en azından bir Tunalı yapardık ..Ama bu son hafta ne zaman kafamı balkona çıkarsam amanın çok soğukmuş diye içeri kaçar oldum..Hele de dün baktım resmen fırtına çıkmış..Acayip bir yağmur yağıyor ,bahçemizdeki incir ağacının koca yaprakları yelpaze gibi sallanıyordu..Tam da bu sırada biz de Berille pencereden bakıyorduk..Berilin çok hoşuna gitti bu yelpaze olayı, kilitlendi ağaca..Benim kızıma mı has bir olaydır yoksa bebeklerin doğuştan gelen bir ağaç sevgisi ,doğa özlemi mi vardır bilmem ama Beril ne zaman bir parka gitse ağaçlara daha bir farklı bakıyor..Neyse ki bugün sabah güneşi gördüm ve dedim ki evet artık çıkabiliriz yoksa tüm kış boyu evde kapana kısılmış fare gibi bekleyeceğiz..Fakat hava belli ki yine soğuk ,dedim Berile aldığım astronotun vakti gelmiştir..Ve giydirince anladım ki adının hakkını veren bir giysi bu astronot..Çocukcağız alışmış temmuzdan beri ince kıyafetlerle gezmeye ,astronotun içinde marsa ayak basmış dünyalı gibi şaşırıp kaldı..Ağlar kesin diye bekledim ama şaşkınlıktan ağlamadı bile..(Maşallah diyeyim) Astronotun güzel tarafı (bir anne için )çocuğu tutmak acayip kolaylaşıyor..Oyuncak bebek gibi oluyor ,ben çok sevdim bu yüzden ama tabi bir de Berile sormak lazım...:))

3 yorum:

a.y. dedi ki...

Bugün bizde kaçamak yaptık:) Bütün bir kış nasıl geçecek bilmem :( Astronot Beril fotoları isteriz:)

Defnenin Annesi dedi ki...

evet gercekten cok rahat oluyor. Bizde gecen kis defneye almistik, birde almanyaya gittmistik kisin ortasinda, -17 derece falandi ama eksi derecelere aldirmayip dag bayir gezmistik. Birde ben arabasi icin böyle birsey aldim. Blog'da fotorafi var, markasi silverfox. Daha uzun bir süre kullanabiliyorsun, ve arabayi kullanan icinde eldivenleri (yada el isiticisi) var.

Hande dedi ki...

@anne yazar:kış gözümü korkuttu ,hele ki gezenti bir anne ve bebek ikilisi için..:))daha kendisinin astronotla resmi yok..çekmeme pek fırsat tanımıyor..
@defnenin annesi:canım walla ürün tavsiyelerin süpermiş,daha yeni okudum..silverfoxa benzer bir parça bizim bebek arabasının yanında gelmişti (temmuz temmuz buna ne gerek var ki demiştik)..tabi eldiven bölümü yok..ama kullanışlı tabi..:))

Related Posts with Thumbnails