30 Ekim 2009 Cuma

Berilin Anlamı



Geçen gün Panorada, Beril arabasında uyurken fırsat bu fırsat diyip favori mağazalarıma bir uğrayayım dedim; bu sırada bir kıza rastladım..Boynunda isim yazan kolyelerden vardı.. Bir baktım Beril yazıyor..Tabi hemen sordum isminden memnun musun diye..Çok memnunum dedi hatta 2 ismi varmış o Berili tercih etmiş..
En çok merak ettiğim şeylerden biri : Beril ilerde ismini sevecek mi?Çünkü bir bebeğe isim koymak büyük sorumluluk..
Beril ismi ,babasıyla tek ortak beğendiğimiz isimdi diyebilirim ;onun beğendiklerini ben ,benim beğendiklerimi o beğenmedi Beril hariç..Çok sık olan ve her yenidoğana konan isimler dışında, hem söylenişi hoşa giden, hem de kısmen de duyulmuş bir isim olsun istedik.Tabi anlamı da güzel olmalıydı.
Berilin anlamı değerli mücevher taşı demek..Aslında zümrüt,aquamarin gibi tüm bu taşların genel ismi..(Eğer erkek olsaydı Rüzgar olacaktı ismi)
İnşallah sever ismini biz de bunu görürüz ,insana şu anda çook uzakmış gibi görünüyor o günlere gelmek..Ama tabi bu bloglar hep onun için o ilerde bir gün büyüyüp bunları okusun diye..:))

4 yorum:

Eylm-Sdnz dedi ki...

yeğenimin adı beril ki bende kızıma koymayı düşünüyordum taki rüyamda kızımın adını görene kadar..çokk isabetli çok ta güzel bir isim..adıyla yaşasın kuzu...da resim yok mu yahu bebişin:))

Hande dedi ki...

Sude de çok güzel bir isim..Bu arada 2. yaşı kutlu olsun ,darısı başımıza..
Berilin resimleri yakında yeni postlarda..:))

Defnenin Annesi dedi ki...

Bende bekliyorum beril'in fotoraflari... Isim cok güzel anlamida. Bence her insan dogmak istedigi isimle doguyor. Her zaman bir sekilde hep tesadüf oluyor ve isim bulunuyor. Beril benimde cok begendigim bir isimdi ayrica... Ismiyle mutlu, saglikli ve uzun yasasin...

Hande dedi ki...

Yoğun istek üzerine profil fotomuza Berille bir resmimizi koydum..Güzel dilkeleriniz için çok teşekkürler..Beril de Defne ablasını öpüyor..:))

Related Posts with Thumbnails