21 Ekim 2009 Çarşamba

3.ay


Yarın inşallah kızım 3.ayını dolduruyor, ben de oturup düşündüm neler değişti hayatımızda diye..Ya da neler değişmedi diye yazmak daha mı pratik olacak :)

1.En önemlisi uyku ..(Kesintisiz uyku uyumak ne güzel bişeymiş şöyle 7-8 saat..)

2.Eşinle aynı anda yemek yemek..(Genelde şöyle oluyor:'Hayatım hadi sen yemeğini ye ben tutayım bebeği'')

3.Elini kolunu sallayarak alışveriş yapmak..(Hızlıca markete girilir ,bebek arabasının geçebileceği ve sadece gerekli olan şeylerin olduğu reyona girilir ,aman ağlamadan kendimizi marketten atalım diye ,kuzunun gözünün içine bakılıp türlü şirinlik yapılıp, şarkılar söylenir..Bu sırada  ,seni deli mi bu kendi kendine konuşuyor diyenlerin  bakışları görmezden gelinir..)

4.Zamansız ve plansız dışarı çıkabilmek..Emme saatini ayarlamadan ya da ya şimdi emdi bizimki kesin kusar biraz bekleyip çıkayım derken zamanın geçmiş olduğunu fark edip vazgeçmek..Ya da nasılsa kustu artık kusmaz derken tam üstüne hırkasını güç bela giydirmişken ayarlayıp önlüğün arasından(ki bu önlükler newborn önlüklerdir,boynuyla arasında 1 cm mesafe ya vardır ya yoktur)ta iç zıbına kadar kusar..Tabi bu arada halıya da kusmuştur ki dışarı çıkabilmek için bunu da silmek gerekir..

5.Küçük bir çantayla dışarı çıkabilmek..Bir atta çantası (çanta demek haksızlık olur bavul diyelim)olmadan bir yerlere gitmek..

6.Bebek arabasının geçebileceği yolları düşünüp ona göre bir yerlere gidebilmek..
(Daha epey şeyler yazılabilir ama kazara hamile birileri okur da üzülür şimdi yazık kimselerin gözünü korkutmak gibi olmasın..)Tüm bu yazılanlara hatta daha fazlasına canı gönülden katlanılır..Her gün şükür edilir iyi ki doğmuş ve iyi ki benim kızım olmuş Beril diye..Bazen zor olsa da ve hiç bir şey bundan önce geçen 29 yıla benzemese de gerçekten onun bir gülümsemesi herşeye değiyor..Allah bütün bebeklere sağlık ve mutluluk versin ..Çünkü onlar mutlu ve sağlıklı olunca eminim tüm anneler de mutlu olacaktır..:))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

:))) gerçekten de 7-8 saat aralıksız uyumanın artık hayal olacağını hiç düşünemezdim. eskaza eşimle aynı anda yemek yiyebilirsek kendimizi çırağanda çok özel bir akşamda, boğaza nazır yemek yiyor gibi hissediyoruz,öylesine özel bir an oluyor çünkü:))

Hande dedi ki...

Eskiden kıymetini bilemediğimiz ne çok şey varmış diye düşünmeden edemiyor insan ,fakat tabi kuzular için herşeye değer..

Unknown dedi ki...

Valla çok doğru hepsi de. Kusma olayı pek yok bizde, ama o maddeye çok güldüm. Bizimki genelde yapmaz yapmaz tam dışarı çıkacağımız zaman ıkınmaya hatta abartıp altını doldurmaya başlar:) Anlıyorlar mı nedir:)

sevgiler...

Hande dedi ki...

Genelde aynı oluyorlar gerçekten..
Bizim tahminimizden de çok anladıkları kesin..:))

Related Posts with Thumbnails