6 Temmuz 2010 Salı

Turist

Dün akşam Beril yine mızmızlanıp yemek yemezken ,herşeyi mama sandalyesinden aşağı atıp arkalarından bakarken..Ben son  enerjimle ve yine de sabırla tek bir lokma yese kardır diye gözünün içine bakarken..
Birden kapı çaldı..Kapımızda üst kat komşusu perişan bir halde,ateş ölçer var mı sizde diye soruyor..Bir haftalık bebekleri sürekli ağlayıp,yanım yanım yanıyormuş meğer..Ama ne anne ne baba ateş ölçeri kullanmayı bile bilmezken ateşlenen bebeğe akşamın bir saatinde ne yapacaklarını şaşırmışlar..

Ben de çıktım bakayım bir diye bebeğe..Neyse ki ateş ölçerle ölçünce ateşi çıkmadı bebişin..Ama yazık daha ufak olduğu için süt içmeyi bile bilemiyor ..Belki de ona sinerlenip ağlıyor.. Tabi hava sıcak o da ağlaya ağlaya kıpkırmızı olup ateşlenmiş  bir hale geliyor..O anda kendi halime şükür ettim,döndüm geldim eve..

Ne zordu o ilk günler sürekli ağlayan bir bebek,ne yapacağını bilemeyen bir anne baba..Sürekli birşeyler yumurtlayan kafa karıştırma mafyası..

Tamam ben de yorgunum ,Beril hala gece uyumuyor ama en azından huyunu suyunu öğrendim..Rutinini bozmazsak sebepsiz ağlayan bir çocuk değil..Ya da belki ilk zamanlarda da değildi ama biz onun dilini bilmiyorduk..Sanki yabancı bir ülkeye gelmiş bir turist gibiydi..Kimse hangi dili konuştuğunu anlamıyordu ve o bu ülkeye yabancıydı,korkuyordu..Şimdiyse o bizim dili öğreniyor,biz onunkini..Ve artık anladı artık kesin dönüş ihtimali yok..:))

Görsel:Selçuk Erdem

5 yorum:

Hande dedi ki...

Adaşım, çocukların her dönemi zor gerçekten. Ama dilini anlamadığın zamanda ayrıca bir acıyıp üzülüyorsun. Dediğin gibi halimize şükredelim.

SERRA dedi ki...

evet yaa çocuklar dünyaya gelince turist gibi oluyor gerçekten , ne güzel bir benzetme:)hiç aklıma gelmemişti, derdini anlatmaya çalışan turist:)
bu güzel gün için tekrar teşekkür ederim arkadaşım, yorduk seni, öpüyoruz o tatlı kızını, sevgiler

anneyazar dedi ki...

Harikasın:))M Kesin dönüş ihtimali yok ha:))) Bugün için teşekkürümü ayrıca yazacağım:)))

Hande dedi ki...

Handecim her yaşın ayrı zorluğu ayrı güzelliği var orası kesin şekerim..

Serracım ben çok mutlu oldum her zaman beklerim yine gelin..Haftaya görüşmek üzere diyorum..

Anne yazarcım canım,daha sık görüşelim ..Özlüyoruz sizleri..Beril arkanızdan çok üzüldü..

Adsız dedi ki...

Berilce...
Bu ne mi? Beril dilinin adı. Artık işaret parmağının da yardımıyla istediğine erişebiliyor.Ebuu ebuu diye uzandığında neyi seçtiğini anlatıyor.
O seçtiği bezelye tanesini yiyecek,ben de onu... Sevgiler...
Ananiş İnci

Related Posts with Thumbnails