3 Mart 2010 Çarşamba

Ekmek Yapma Makinesinde Kek

7.ay doktor kontrolümüzde Beril'in kemirmesi için ekmek vermemizi söyledi doktorumuz..Hatta bir zahmet ev yapımı ekmek olursa daha iyi olur dedi..Ben de yok artık dedim..Zaten ne zaman büyük konuşsam başıma gelir..
Anneme bu durumdan bahsetmemle,ertesi haftasonu kendilerini koskaca ekmek yapma makinesiyle kapıda görmem bir oldu..Taa Eskişehir'den Beril için kendi ekmek yapma makinesini yüklenip gelmişler ...Zaten bana kalsa pek almayı düşünmüyordum..Ama madem gelmiş hadi bir yapayım dedim..Çocuğum ev yapımı ekmek kemirsin..Gelin görün ki neredeyse ekmek Beril'e kalmıyordu...Çok beğenildi..Özellikle Söke Un'un ekmek karışımları ndan Ruşeymli olanı çok güzeldi..Fakat yapacaklara tavsiyem bu karışımları normal ekmek unu olarak kullanmaları..Sadece maya ve su katılarak yapanların  sonuçları pek iç açıcı değil..Ben sadece tuz ilaveli olduğundan tuz oranını azalttım ,diğer malzemleri aynen koydum..

Gelelim kek olayına..Okuduğum kadarıyla ekmek yapma makinasında kek olayı çok başarılı sonuçlar vermiyor..İlk kekimi içinden çıkan tarife göre yaptım ama kekin içi pişmedi,sonradan çıkarıp fırında pişirmek zorunda kaldım..Birinci püf noktası kısa program iyi sonuç vermiyor en az  55 dakikalık pişirme içeren bir program seçilmeli ..İkincisi ise yine pişme işlemi bitse bile kürdanla kontrol edip,eğer ıslak kalan noktalar varsa,keki hemen makineden çıkarmayıp,içinde bekletmek.

Şuradaki tarifi denedim,çok başarılı buldum..Ekstra damla çikolata da koydum,güzel bir sonuç elde ettim..
Aslında klasik kek yapma işlemine göre pek üstünlüğü yok,sadece fazla kap kirlenmemiş oluyor ve mikserle çırpmak zorunda olmuyorsunuz..Ekmek yapma makinesi olup denemek isteyenlere tavsiye ederim..

5 yorum:

Defnenin Annesi dedi ki...

defne ekmek yemege basladigindan beri ekmek makinasi kullaniyorum, ve harika oluyor... Ama nazar mi deydirdim ne, 1 hafta önce bir parcasi kayboldu. Simdi 1 haftadir ekmeksiz yasiyoruz. Sabah müsli, yemeklerin yaninada cesit cesit pilav. Ama böylede oluyormus yani...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Efendim hayırlı kemirmeler olsun:))Ekmek makinasında her ekmekte başarılı oldum,dediğin gibi Söke un karışımlar çok güzel ama kek iki kere denedim ikisinde de içi hamur kaldı, zaten yazdığın gibi normal tarzdan zaman olarak falan üstünlüğü yok, ekmek makinasında sadece ekmeğe devam bu yüzden:))

SERRA dedi ki...

aflyet olsun demek sizinde ekmek denemeleriniz başladı ,ne diyelim hayırlı olsun kuzuya bol vitaminli hijyenik ekmekler olsun:)

Hande dedi ki...

Yelizcim gerçekten çabuk bağımlılık yaptı bizde de ne kadar sürer bilmiyorum..
Sevgili kaymaklı kadayıf ,bu tarif ve uzun pişirme ile içi iyi pişti ama çok hızlı değil tabi ki..
Serracım girdik bir yola dur bakalım,değişik tariflerin varsa beklerim..

Unknown dedi ki...

nassiya.com dan aldım ben ekmek yapma makinamı 10 tl ye hemde tavsiye ederim sizde bakın işinize yarayabilecek çok ürün var ...

Related Posts with Thumbnails