16 Aralık 2011 Cuma

2 Yaş Diyalogları

Hep iki yaş zor diyoruz ya, aslında çok da güzel ve komik yanları var..Maalesef biz anne babalar genel olarak zorluklarla mücadeleden güzel yanları kaçırma ya da unutma eğilimindeyiz...Aslında ilerde belki de zorluklar unutulup, sadece bu güzel anlar hatırlanacak..Şimdi tarihe not adına Beril'den komik bir diyalog:

Annesi Beril'i uyutmak için odada yaklaşık bir saattir kitap okumuş, masal anlatmış, ninni ve şarkı söylemiştir..Artık odada ışıklar kapanmış ve Beril'in kendiliğinden uyuması beklenmektedir..Ama herkesin bildiği üzere 2 yaş çocuğu uyumayı sevmez ve mümkünse yeni aktiviteler peşindedir..Kısacası uykuya direnmektedir..Aslında bu esnada tüm günün yorgunluğu da üstüne çökmüştür ama çaktırmamaktadır..
Önce esner ve sonra gözlerini ovuşturur..

Anne: Galiba uykun geldi kuzum?

Beril : Hayır sadece gözlerimi buruşturuyordum...

ve anne kopar..:))

8 yorum:

Fatma dedi ki...

Sorma ne zaman uyku sever olacaklar? hemen cevap vereyim okul başlayınca:) İyi cevap vermiş Beril, sadece gözünü buruşturuyor:)

Hande dedi ki...

Severler mi dersin Fadiş?Pek bir ümitsizim..

Fatma dedi ki...

Valla ben çok severdim okuldayken uykuyu, şimdi yeğenlerime bakıyorum yatmak istemiyorum diyen veletler okula başladıklarından beri 20:30 dedin mi uykuya yatıyorlar. Yorgunluktan olsa gerek ama gerçekten komik oluyorlar uykuları geldiğinde. Deniz mesela yanında olmak lazım çok sakarlaşıyor:)

turkuaz kıyılar dedi ki...

Hande Ege Bahar'da esneyince, sadece esnedim uykum yok, gözlerimi ovalarsam uykum var demektir diyor bana. Demek gözlerini buruştuyormuş ha:))) Fotoğrafına bayıldım kuzunun, pek tatlı...

Hande dedi ki...

İnşallah okulun faydası olur o zaman, Fadişcim güzel haber..
Ege Bahar kuzusu da hiç farklı değil bilirim, öperim sizi..

Özlem dedi ki...

Ben de koptum okuyunca. :)

Hande dedi ki...

özlemcim bakalım sizden ne gibi komik diyologlar duyacağız..

yagizlahayat dedi ki...

Oyy, koptum bende :-)

Related Posts with Thumbnails