2 Haziran 2011 Perşembe

Şeytan Bari Bu Akşam Az Çalış..

Size de olur mu? İnsanlar nasıl bu kadar kötü kapli olabiliyor ki dediğiniz zamanlar..
Bazen şöyle düşünüyorum, şeytan işini çok iyi yapıyor..İnsanlara öyle cümleler kurduruyor ki eminim kendi de şaşırıyordur, nasıl bunu söyletebildim diye..
Pek tabi, tam tersi insanlar da var, gönlü geniş, her bir cümlesinden iyilik akan..Maalesef bu ikinci grup azınlıkta, en azından benim çevrem için bu böyle..Ve fakat, benim bu iki grupla karşılaşmam genellikle dengeli oluyor garip bir şekilde...Yoksa hep birincilerle karşılaşsam dehşete düşeceğim..Çok şükür ki bir denge var.

Gelelim konumuza, genellikle apartman yöneticileri apartmanın yaşlıca amcalarıdır ya..Tüm gün evlerindelerdir, hatta kapı dürbününden geleni geçeni seyredip, gerekirse kapıyı açıp bakarlar..Bir nevi apartman muhtarı diyebiliriz onlar için.  Bizimki de buna benzer bir amcaydı ve maalesef vefat etti..Çok da iyi bir amcaydı, severdik kendisini..Allah rahmet eylesin..
Neyse efendim, sonrasında bir kaç kişi devraldı falan, filan, en sonunda iş bana kaldı..Buraya kadar her şey normal..Fakat gelgelelim yapılacak bir dünya iş olduğunu ilk apartman toplantısında fark ettim..Bir ucundan başlayalım dedim ama eldeki para yetmeyince daire sahiplerinden para toplamaya karar verdim..
Tabi işin işine para konusu girince herkesin bir yüzü asıldı, mümkün olsa kaçıp gidecekler apartmandan..

Kısacası insanlar, evlerinin önünün badana boyasına para isteyene garip gözle bakar olmuş efendim..Mevcut parayla apartmanın yarısını boyatıp, geri kalanını seneye yaparsınız diyecekler neredeyse..Tabi iş garip boyutlara ulaşıp, neredeyse onları dolandırmaya çalışan biri gibi hissettim bir ara..
İşte size bahsettiğim şeytan da burada devreye girip ,insanların sanırım aklını bulandırıyor..O kadar alışmışlar ki dolandırıcılara, hırsızlara, herkesi potansiyel dolandırıcı olarak görüyorlar..

Tam kızıp, üzülmüşken, bilgisayarımın başına geçtim ve bir mail aldım hiç tanımadığım birinden..Bir önceki yazımda bahsettiğim çocuklara yardım etmek istediğini ve hesap numaramı istediğini belirten bir mail..Öyle şaşırdım ve duygulandım ki..Hala bu dünyada iyi insanlar var diyebildim sadece..Hem de bu kadar kötünün üstüne ne iyi geliyor böyle bir tanenin varlığı..Beni hiç tanımadan bana para gönderecek kadar güvenen..

Diğer blog dostlarımın da hakkını yemeyeyim, mail atan ve yardım etmeyi isteyen gönlü güzel, kendi güzel insanlar, iyi ki varsınız..Bu güzel kandil akşamında siz güzel insanların varlığını bilmek insanı ne kadar rahatlatıyor bir bilseniz. Hepinize sonsuz sevgiler, mutlu kandiller..

5 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Çoktandır blogları gezmiyorum doya doya.. Bu akşam nasip oldu sana uğramak.. bir selam edeyim dedim.. hayırlı kandller ve sevgiler:)

Hande dedi ki...

Çok memnun oldum, sana da hayırlı kandiller..

SERRA dedi ki...

biz de yöneticiyiz bu sene:) yaşlı amcalar bitmiş anlaşılan, ama şu para toplama işi gerçekten vahim,azınlık bir grup bahçeye kamelya istiyor, çoğunluk istemiyor, isteyenler eşime baskı yapıyor, eşim para toplayamayacağını biliyor..zor iş yani
Allah kolaylık versin..öpüyoruz kuzuyu..

Hande dedi ki...

Yöneticilik zor işmiş güzelim, keşke sadece bizim de kamelya işi falan olsa ama o kadar çok iş var ki..

Fatma dedi ki...

Handeciğim kolay gelsin sana. Bloğunun yazılarını okumak çok güç rengini değiştirsen nasıl olur acaba koyultsan biraz:)

Related Posts with Thumbnails