8 Ekim 2010 Cuma

14 Aylık Beril Neler Yapabilir?

Neredeyse 15 aylık olacak olan Beril , bir bakalım neler yapabiliyor:

1. Söylenenlerin çok büyük bölümünü anlıyor,  hayırı biliyor ama uygulamıyor..

2. Yürüme konusunu geliştirdi, neredeyse koşuyor ; düşerken daha dikkatli düşüyor..Fakat uykusu geldiğinde çok kötü düşebiliyor, çok dikkatli olmak gerekiyor bu nedenle..

3. Müziği çok seviyor,  ellerini çırpmaya ve dans etmeye başlıyor..(Bir kulağı duymuyor , bu çocuğun diye geçen sene bu zamanlar az mı ağlamadım..)

4. Bir saniyede bir yerden atlayabiliyor.Kesinlikle güvenip, arkanızı dönmeye gelmiyor..Giydirirken
pantalonunu almak için arkamı döndüğümde neredeyse koltuktan dikey bir uçuş yapıyordu zor tutum son anda..

5.Eskisi gibi çabuk unutmuyor, daha ısrarcı, istediği  şeyi tutturma durumu başladı ki yandık..

6.En sevdiği oyuncaklar tencere, tava, mutfak malzemesi..vs..Mutfak dolabının kapağını sürekli açıp, neyi karıştırsam diye bakıyor..Dışarıda da en olmadık dolapları,çekmeceleri kurcalamak istiyor..Hatta boş olanlara girip kapısını kapatmak istiyor..Bir nevi sincap yani..:))

7.Çok net bir şekilde anne, mem, baba, gel diyor..Bir de kendi dilinde bazı şeyler söylüyor,biz o kadarını bilemiyoruz..:))

8.Çocuklara bayılıyor, hepsiyle oynamak istiyor..Fakat elindeki  oyuncağı kesinlikle vermiyor..

9.Dedesinin, doğum gününde aldığı tepesi açılan uçak , favori oyuncağı..Sürekli içine bir bebek,bir kutu,vs.koyuyor,çıkarıyor; bundan da çok mutlu oluyor..Geçen gün, neredeyse kendi de oturacaktı zor tuttuk..

10.Dönmeye ve kaydıraktan kaymaya bayılıyor..Salıncaktan hemen sıkılıyor..

Bir de dip not: Bu havalar böyle soğuyup, yağmur yağınca, kaydırakların hepsi su dolunca; sürekli parklara alışan bir çocuk evde nasıl oyalanır?Bir bilen varsa bana anlatsın..:((

2 yorum:

çakıltaş dedi ki...

evet ya evde sıkılıyor minişler, e tabi bu havalardan benim bahçe partim de yattı gibi...

Adsız dedi ki...

canım ya... kocaman oldular :) benim 16 aylık osi de Beril'in fotokopisi şeklinde dolanıyor ortalarda :) yalnız bu yağmurlar ve kapalı ev olayı gerçekten çok sıkıcı. alışveriş merkezlerine de gitmeyi sevmeyen biri olarak evde nasıl oyalayacağız bu çocukları hiç bilmiyorum.

Related Posts with Thumbnails