8 Eylül 2010 Çarşamba

Ev Yapımı Acısso

 Malum bu sene ben acı biberlere aşık oldum..Bir kısmını kuruttum..Bir kısmıyla da yukarıda görünen acısoslardan yaptım..
  Elimde bulunan acı biberleri ne yapsam diye düşünürken hemen her yemeğe konulabilecek,et yemeklerinin yanında sos olarak sunulabilecek acısos geldi aklıma..
 İki çeşit yaptım biri biraz daha acı,diğeri daha az..
 Şimdi gelelim tarife..
Malzemeler:
3 adet büyük domates
3 adet dolmalık kırmızı biber(orta boy)
Yaklaşık 250gr ya da daha az acı biber(bu miktar acı zevkinize göre değişir)
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için 0.5 su bardağı su
Öncelikle domatesleri yemeklik doğruyoruz,kırmızı biberleri temizleyip  orta büyüklükte doğruyoruz..
Acı biberlerin saplarını çıkarıp,hepsini orta boy bir tencereye alıyoruz..Suyu ilave ediyoruz..
(Mümkünse karnıyarık tenceresi gibi yayvan bir tebcereyi tercih edin..)
Dolmalık biberler pişene kadar hepsini haşlıyoruz..
Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz..Şeker,sirke ve tuz üçlüsünü ilave ediyoruz..Ve tekrar blendardan geçiriyororuz..
Şimdi ne kadar acı istediğinize göre değişen bölüm geliyor.
İnce pürüzsüz bir kıvam ve daha az acı istiyorsanız hazırladığımız sosu mutlaka süzgeçten geçiriyoruz..
Böylece marketlerde satılan acısso kıvamı ve tadına ulaşabilirsiniz..
Ama daha acı ve daha kıvamlı isterseniz bırakın öyle kalsın..
Ben bir kısmını süzdüm,bir kısmını bıraktım..
Böylece iki çeşitten de elde etmiş oldum..
Allah hayırlısıyla yemeği nasip etsin diyoruz ve bir kış hazırlığı postunun daha sonuna geliyoruz..

2 yorum:

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Bir dilim ekmeğin üzerine rica edeyim ben:)) İyi bayramlar bu arada :))

Hande dedi ki...

Tabi ki..
Sizlere de iyi bayramlar şimdiden..

Related Posts with Thumbnails