2 Haziran 2010 Çarşamba

Bisküvi

Hamileyken bizim gibi anne-bebek bloğu yazan bir hanımın bloğuna denk gelmiştim..
Anne, bebeğine hiç hazır birşey kullanmadığından, herşeyi evde kendi hazırladığından bahsediyor ve bebek bisküvilerini  hazır almayıp, kendi hazırlıyordu..Ben de yok artık ,o kadar da değil demiştim..Kendim küçüklüğümden beri Eti Cici Bebe büskivilerinin hayranıyım..Hala da bayılarak yerim..
Gel gelelim ne zamanki Beril'e finger food(parmak gıda) verme zamanı geldi,ben de Eti Cici Bebe'nin içeriğini araştırmaya giriştim..Baktım olacak gibi değil,hadi kendim şeker içermeyen ,pekmezle tatlandırılmış ve kendi hazırladığım bisküviler yapayım dedim..
Kısacası yine hamileyken yok artık dediğim bir şeyi, yapmış bulunuyorum..Kendimi tebrik eder,çakma Cici Bebe bisküvilerinin resimlerini sizlere sunarım ..Bu arada bisküvilere uzanan ele dikkat ,acaba kimin eli? :))

8 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

e hani tarif :)

Hande dedi ki...

Denediğim tarifle çok sert bir hamur elde ettim..Mecburen süt falan ilave ettim..Ama göz kararı, o yüzden tam net bir tarif veremiyorum..Bir kaç kez daha yapayım netleşip vereyim size..

Shopp-ing-bag dedi ki...

bizim doktorumuz bize eti cici bebe önermemişti..gereksiz kilo demişti..daha iyisi hipp organik bebe bisküvisi ama evde yapılmışı gibisi yok tabi. tarifi sabırsızlıkla bekliyorum :))

SERRA dedi ki...

oh mis gibin:)
yesin de büyüsün kuzu , anne eli değmiş...sevgiler

Hande dedi ki...

@shopp-ing-bag:şekeim doktoru hiç karıştırma..bizimki bisküviye toptan karşı hangi marka olursa olsun..Ben Eti Cici Bebeyi kendim severim ondan versem mi diye düşünmüştüm..
@serra:canım senin de yaptığım mamaları biliyorum süper oluyor..

uğurlu gelecek dedi ki...

ellerine sağlık benimkiler biraz ince olmuş bir dahaki sefere kalın yapıcam aklında bulunsun dikdörtgen şerit şeklindekileri daha rahat yiyorlar.. afiyet olsun şekere

Adsız dedi ki...

Anne kurabiyesi gibisi yoktur,tepsiye uzanan elin sahibine afiyet olsun...
Anneanne İnci

Hande dedi ki...

@uğurlu gelecek:şekerim hepimiz büskivi derdine düştük bu sıralar..Güzel fikir verdin sağol canım senin tarifini de deneyeceğim..
@anneanemiz:senin kurabiyelerin de süper olur anne..elin sahibi kurabiye gibi yemeklerini de yese keşke..

Related Posts with Thumbnails