22 Haziran 2009 Pazartesi

Çilek Reçeli


Eskiden meyva yemek benim için bir külfetti..
Annem evde peşimde meyva tabağıyle dolaşırdı ben de derdim takipçi meyva tabağı yine peşimde diye..
Ta ki hamile kalıncaya kadar, birden bire meyvalara karşı bir istek uyandı bende..
Sanırım yılların intikamı olacak ,artık marketlerde en seviğim reyonlar da meyva reyonları...
Tabi meyvalar konusunda da çok bilgili değilim..Geçende almaya çalıştığım çileğin reçellik çilek olduğunu öğrenip alamamış ,klasik çileklerle yetinmek zorunda kalmıştım..
Ama dün karar verip, madem öyle ben de çilek reçeli yaparım diyerek aldım çilekleri..
Bakalım sonları ne olacak inşallah çilek reçeline dönüşebilirler..Şimdi harıl harıl internetten güvenilir çilek reçeli tarifi arıyorum..:))

3 yorum:

Defnenin Annesi dedi ki...

Merhaba merak ettik walla...
Bende hamileyken bol bol meyve ve balik yemistim:-)

Güvenilir Recel tarifi.

1kg cilek
1kg seker
limon
vanilya

cilekleri geceden temizleyip üzerine sekeri koyucaksin. Sabah kalktiginda cilekleri 10-15 dakika kaynaticaksin. Sonra bir kevgirle cilekleri alip suyunu yine bir 10dak kaynaticaksin. Cilekleri tekrar üzerine ilave edip üzerine limonu suyunu ekleyip kavonozlara doldurucaksin. Kavonozlari ters cevirmeyi unutma :-)

Bende dün gece ilk recelimi yaptim. Yani tarif sicagi sicagina...

Hande dedi ki...

Çileklerin akibeti tahminimden iyi oldu
Aslında benzer bir tarifle yaptım..
Fakat kaynatma süresini biraz uzun tuttuğum için(bulduğum tarifte öyle yazıyordu)biraz koyu oldu ..
Sonradan biraz kaynar su ilave edip açtım şu anda tam çilek reçeli görüntüsü ve kıvamına ulaştılar..
Bu tarif için de çok teşekkürler bir dahaki sefere bunu denerim artık...:))

Nilsu'nun annesi dedi ki...

Oh afiyet olsun, minik Beril'e yarasın:) Şimdi mis gibi kokuyordur o taze çilek reçeli...

Related Posts with Thumbnails