27 Haziran 2011 Pazartesi

Aliş'in Doğum Günü


Haftasonunda güzel kuzumuz, Beril'in ilk arkadaşlarından Ali'nin doğum günüydü..O gün bugündür, Beril kendince doogum günüü diyerek geziyor..Gerçi Baby Tv'de doğum günü çocuklarına denk gelince de pek sevinir..Ama ilk defa bir doğum gününe bu kadar bilinçli olarak katıldı..Hava gayet güzeldi şansımıza ve tabi Aliş'in şansına, hele bir gün sonra kış soğugu gelip fırtına çıktığı düşünülürse..:))Bu arada haziranın 27'si itibariyle böyle bir şeyi yazdığıma ben bile şaşırmaktayım..

Neyse efendim sevgili Pınar, her ayrıntıyı çok güzel düşünmüştü ve bizleri çok güzel ağırladı..Kendisine bir kez daha ailecek teşekkür ediyoruz...Özellikle, bizlere yazdırdığı ve Ali 15 yaşına geldiğinde okuması için saklanacak mektuplar, çok güzel bir fikirdi..Eminim çok güzel bir hatıra olacaktır onun için..

Tatlı Aliş'in doğum gününü kutlar, ailesiyle nice güzel seneler dileriz..

24 Haziran 2011 Cuma

Bu Akşam Kamerama Takılanlar


     Ne yapsam diye düşündüğüm etamin, sonunda kendine mutfakta bir yer buldu..


       Lavanta kesesi diye başlayıp, kıyamadığım ve çerçevelediğim bir yeni etamin..(Bu arada İkea Ankara'ya azimle açılışının 2. günü gidip, çerçevelerin ucuz olmasına çok sevinip, eve geldiğimde ise ne kadar uyduruk olduklarına şaşırdığımı belirtmeden geçemeyeceğim..)


    Ve sevgili blog dostum Serra'nın Beril'e gönderdiği hediye..Çocuklara yumurtayı sevdirmek için tasarlanmış, çok başarılı bir alet..Sevgili Serra öyle çok şey göndermişti ki koliden çıkanları ancak tek tek fotoğraflayabildim..Bu arada leziz kayseri mantısını bize tattırmak için özel vakumla göndermesi gerçekten ne kadar ince düşündüğünün kanıtı..Çok çok teşekkür ediyoruz....

19 Haziran 2011 Pazar

İkinci Babalar Günü



  Babamız, seviyoruz seni.. Hem de pek çok...
 
  

18 Haziran 2011 Cumartesi

Global Annelik

''Çocuk sahibi olmak için en uygun zaman, ne zamandır?
Cevap veriyorum hiç bir zaman..

Kim uykusuz geceleri, sürekli ağlayan bir bebeği, üstünü değiştirmek, altını açmak bile genelde kavga, gürültü sebebi olan bir çocuğu hayatına sokmak ister ki?

Fakat bir sabah kalktığında size mutlulukla bakıp, o minicik soğuk burnunu, boynunuza gömdüğünde..Ve içtenlikle , yarım yamalak bir ''Günnadın..''dediğinde işte o anın bu dünya üzerinde başka bir karşılığı yoktur..
Çünkü her zamankinden farklı olarak bu sabah ilk defa Günaydın kelimesine  ilk defa bu kadar yaklaşmıştır..Garip bir gurur duyar insan..Garip bir sevinç..''

Bunları ben demiyorum aslında Grey's Anatomy'de bir sahnede bir anne doktor, çocuk sahibi olmayı düşünen bir başka doktora anlatıyor...Sadece içimden geçirdim, bu annelik ne kadar global bir duygu..Nasıl da tüm anneler aynı şeyi hissedebiliyor..

13 Haziran 2011 Pazartesi

Etamin

Bir şekilde stressi atmak lazım bünyeden..
Gerçi bizimki stress değil de, insani telaş diyelim..
Herkese de bir uğraş lazım..
Beril' den iyi uğraş olmaz tabi o kesin, ama akşam onu yatırdıktan sonra etaminle uğraşır oldum..
Başkalarının eminim 3-4 günde bitirdiklerini, ben sanırım bir ayda bitiriyorum ama olsun bitiriyorum ya işte, o da bir şeydir.. 
Şimdi de son biten etaminim, işte karşınızda..
Şimdi bunu ne yapacaksın derseniz, işte onu bilmiyorum..
Fikri olan?

2 Haziran 2011 Perşembe

Şeytan Bari Bu Akşam Az Çalış..

Size de olur mu? İnsanlar nasıl bu kadar kötü kapli olabiliyor ki dediğiniz zamanlar..
Bazen şöyle düşünüyorum, şeytan işini çok iyi yapıyor..İnsanlara öyle cümleler kurduruyor ki eminim kendi de şaşırıyordur, nasıl bunu söyletebildim diye..
Pek tabi, tam tersi insanlar da var, gönlü geniş, her bir cümlesinden iyilik akan..Maalesef bu ikinci grup azınlıkta, en azından benim çevrem için bu böyle..Ve fakat, benim bu iki grupla karşılaşmam genellikle dengeli oluyor garip bir şekilde...Yoksa hep birincilerle karşılaşsam dehşete düşeceğim..Çok şükür ki bir denge var.

Gelelim konumuza, genellikle apartman yöneticileri apartmanın yaşlıca amcalarıdır ya..Tüm gün evlerindelerdir, hatta kapı dürbününden geleni geçeni seyredip, gerekirse kapıyı açıp bakarlar..Bir nevi apartman muhtarı diyebiliriz onlar için.  Bizimki de buna benzer bir amcaydı ve maalesef vefat etti..Çok da iyi bir amcaydı, severdik kendisini..Allah rahmet eylesin..
Neyse efendim, sonrasında bir kaç kişi devraldı falan, filan, en sonunda iş bana kaldı..Buraya kadar her şey normal..Fakat gelgelelim yapılacak bir dünya iş olduğunu ilk apartman toplantısında fark ettim..Bir ucundan başlayalım dedim ama eldeki para yetmeyince daire sahiplerinden para toplamaya karar verdim..
Tabi işin işine para konusu girince herkesin bir yüzü asıldı, mümkün olsa kaçıp gidecekler apartmandan..

Kısacası insanlar, evlerinin önünün badana boyasına para isteyene garip gözle bakar olmuş efendim..Mevcut parayla apartmanın yarısını boyatıp, geri kalanını seneye yaparsınız diyecekler neredeyse..Tabi iş garip boyutlara ulaşıp, neredeyse onları dolandırmaya çalışan biri gibi hissettim bir ara..
İşte size bahsettiğim şeytan da burada devreye girip ,insanların sanırım aklını bulandırıyor..O kadar alışmışlar ki dolandırıcılara, hırsızlara, herkesi potansiyel dolandırıcı olarak görüyorlar..

Tam kızıp, üzülmüşken, bilgisayarımın başına geçtim ve bir mail aldım hiç tanımadığım birinden..Bir önceki yazımda bahsettiğim çocuklara yardım etmek istediğini ve hesap numaramı istediğini belirten bir mail..Öyle şaşırdım ve duygulandım ki..Hala bu dünyada iyi insanlar var diyebildim sadece..Hem de bu kadar kötünün üstüne ne iyi geliyor böyle bir tanenin varlığı..Beni hiç tanımadan bana para gönderecek kadar güvenen..

Diğer blog dostlarımın da hakkını yemeyeyim, mail atan ve yardım etmeyi isteyen gönlü güzel, kendi güzel insanlar, iyi ki varsınız..Bu güzel kandil akşamında siz güzel insanların varlığını bilmek insanı ne kadar rahatlatıyor bir bilseniz. Hepinize sonsuz sevgiler, mutlu kandiller..
Related Posts with Thumbnails